← Înapoi la studii
Am luat pulsul conferinței UPGRADE100 – în timp real (iunie 2019)

În iunie 2019, în cadrul conferinței UPGRADE100, IZI Data implementează 5 studii de piață în 2 zile, utilizând instrumente agile care oferă rezultate aplicabile în timp real.
UPGRADE100 este una din cele mai ample și mai relevante inițiative de informație digitală și tech care a luat naștere în CEE și în Europa de Sud-Est, iar derularea de sondaje în cadrul conferinței a dat startul unei noi direcții pe care IZI data se concentrează: cercetarea agilă.
Cele 5 studii de piață au fost realizate în timp real și în primele 24 de ore după conferință:
- Evaluare speakers – live on stage
- Votul publicului pentru competiția de startups – on the spot
- Satisfacția publicului față de eveniment (a inclus măsurători de tip sponsorship awareness)
- Satisfacție speakers față de experiența de festival
- Hybrid expert focus group (live on stage & public survey)
Studiile agile și-au propus să evalueze în timp real întreaga experiență a conferinței de la bilete, look & feel, scene până la temele abordate de speakeri.
Despre studiul hibrid:
Un format nou de studiu se naște în cadrul conferinței, focus grupul cu experți și implicarea publicului. Cu excepția organizării sale în offline, live în sala de conferință, formatul se aseamănă mult cu o discuție pe Clubhouse. Aduce însă o funcționalitate pe care Clubhouse nu o oferă încă: măsurătoarea cantitativă a opiniei publicului.
Cum s-a petrecut? Silvia Luican, fondatorul IZI Data, a facilitat alături de Claudiu Pândaru o conversație cu 6 experți din industria de informație și jurnalism. Conversația a fost parte dintr-un studiu hibrid care a combinat examinarea opiniilor experților cu măsurători cantitative: real-time survey în rândul publicului format din jurnaliști, antreprenori, specialiști media, tech și marketing.
Esența studiului râmâne accentul pus pe interacțiunea dintre conținuturile abordate pe scenă și dinamica acestora cu participanții avizați, abordând teme precum pionieratul în era digitală, modele de monetizare, conținuturi plătite și modele de predicție a viitorului informației.
Ce a reieșit? o conversație aplicată, cu specialiști de top + public specializat, care a generat în doar 90 de minute date calitative și cantitative pentru a pune bazele unor predicții despre cum va arăta viitorul erei digitale în România.
Mai multe informații despre studiu puteți citi aici ….