Cercetare cu o întrebare (noiembrie 2019)

Cercetare cu o întrebare (noiembrie 2019)

Distribuie studiul

În luna Noiembrie 2019, IZI data, în calitate de partener de cercetare al competiției Future Makers, a realizat cea mai scurtă cercetare, cu o singură întrebare, în timp real, în timpul competiției la care au fost înscrise 55 de echipe.  

Future Makers a selectat tineri cu idei de start-up-uri de viitor din 2000 de participanți ai atelierelor de antreprenoriat din 23 de orașe din țară. Dintre cele 55 de echipe care au trecut printr-o periodă de incubare de 4 luni, în care au primit susținere prin cursuri, mentorat, acces la resurse și, mai ales, apartenența la comunitatea Future Makers, cele mai bune 7 echipe au primit premii de 20.000 de euro, zeci de ore de consultanță fiscală și legală și acces la o rețea globală. 

Studiul fulger realizat de IZI data și-a propus să găsească cel mai potrivit nume pentru unul dintre start-up-urile înscrise în competiție. Șosetele participante, au particularitatea că sunt realizate din bumbac reciclat, sunt produse în Romania și susțin cauze sociale și comunitare. 

Cele două nume propuse au fost Ecoșete și Șoseta Activistă. Chestionarul a fost distribuit pe etichete de șosete și sub formă de QR code pe tricoul mentorului echipei, Silvia Luican. 

Rezultatele au putut fi urmărite în timp real de către echipa șosețelelor, iar pitch-ul lor a fost presărat cu procente obținute la fața locului. 

Scorul obținut de cele două nume a fost: 

58% pentru Ecoșete 

42% pentru Șoseta Activistă

Membrii echipei au decis să păstreze numele și au cumpărat domeniul ecoșete.ro. În urma participării, echipa șosetelor a ieșit învingătoare și a obținut premiul de popularitate, în valoare de 2500 EUR, din cadrul competiției. 

Eco Cool Socks – YouTube
Mai multe informații despre studiu puteți solicita la silvia@izidata.ro.

Alte Studii