Sondaj: Trei sferturi dintre români sunt dispuși să-și doneze ziua de naștere (august 2020)

Sondaj: Trei sferturi dintre români sunt dispuși să-și doneze ziua de naștere (august 2020)

Distribuie studiul

În luna august a anului 2020, echipa IZI data a realizat un studiu pentru ONG-ul Zi de bine care ne arată cât de mulți români ar fi dispuși ca în loc să își sărbătorească ziua de naștere să își convingă prietenii să doneze banii de cadou către o cauză umanitară/sau să își doneze ei ziua de naștere. 

Studiul a fost realizat pe o populație generală, reprezentativ urbană de 1024 chestionare CAWI (Computer Assisted Web Interviews), cu respondenți cu vârste de peste 18 ani din toată România, având o eroare de eșantionare de 3%.

Câți români ar fi dispuși să își doneze ziua de naștere?

Cercetarea indică faptul că 73% dintre respondenții studiului ar fi dispuși să își doneze ziua de naștere, în timp ce doar 27% nu ar fi dispuși să facă același gest.

Când vine vorba de bugetul pe care românii îl alocă în general pentru cadoul unui prieten aflăm că cei mai mulți dintre ei dau între 50-100 de lei (44%). 

În ceea ce privește sumele pe care românii ar fi dispuși să le doneze pentru ziua unui prieten, 13% nu ar dona pentru că preferă să facă un cadou, 16% ar da până în 30 de lei, iar 21% ar da între 31-50 de lei. În același timp s-au remarcat și persoane care ar dona mai mult: între 51-100 de lei (27%), între 101-200 de lei (15%) și peste 200 de lei (7%).

Tinerii ar dona cel mai mult pentru ziua unui prieten

Dintre cei care au declarat că ar dona între 101-200 de lei pentru ziua unui prieten, cel mai mare procent este ocupat de tineri. În acest sens, 32% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani ar dona sume de peste 100 de lei, spre deosebire de 23% dintre adulți. 

Bărbații sunt mai generoși când vine vorba de cadourile prietenilor

 Studiul indică și o diferență între femei și bărbați, când vine vorba de sumele acordate în general pentru cadourile prietenilor, nu neapărat pentru donații. 40% dintre bărbați ar cheltui sume de peste 100 de lei, în timp ce 28% dintre femei ar aloca aceiași bani pentru cadoul unui prieten. 

Îți poți dona ziua de naștere prin asociația: Zi de bine !

Mai multe informații despre studiu poți solicita la silvia@izidata.ro 

Alte Studii