Studiu 7card: Viața și munca în pandemie (aprilie 2020)

Studiu 7card: Viața și munca în pandemie (aprilie 2020)

Distribuie studiul

În luna aprilie a anului 2020, IZI Data a realizat pentru 7card o cercetare care a urmărit să analizeze felul în care oamenii s-au adaptat la noua realitate de work from home, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Peste 2000 de respondenți au participat la studiu, dintre care 349 de manageri și 1599 de angajați în poziții de execuție. 

Dintre cei 2132 de respondenți, 71% dintre ei lucrau de acasă în luna aprilie, comparativ cu doar 4% înainte de pandemie

După o adaptare abruptă la noul mod de lucru, oamenii declară că le este bine așa, pentru că se pot întoarce la alte lucruri din sfera vieții lor, în afară de profesional. Dar, în același timp 53% dintre aceștia așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la birou. 

Cercetarea a atins și aspecte din sfera vieții personale a respondenților. Printre altele am aflat că 37% dintre respondenți au stat în izolare alături de partenerul de viață, 26% cu alți membri de familie sau colegi de apartament, 20% cu soțul/soția și copiii și 17% locuiau singuri. 

În același timp, am aflat și cum și-au petrecut respondenții timpul liber în casă. 45% dintre ei spuneau că stau mai mult pe internet, 36% petreceau mai mult timp de calitate cu familia, 36% dormeau mai mult, 34% citeau mai mult, în timp ce doar 6% declarau că nu s-a schimbat nimic în programul lor. 

În ceea ce privește obiceiurile legate de sport, 47% dintre respondenți spuneau că fac mai puțin sport decât înainte sau deloc, 40% reușeau să își mențină același program legat de sport sau făceau chiar mai mult decât înainte, iar 13% nu făceau sport nici înainte și nu făceau nici la momentul colectării datelor. 

Mai multe informații despre studiu puteți solicita la silvia@izidata.ro.

Alte Studii